Mieren bestrijden in huis – 10 tips

Je kunt er niet omheen. Mieren zijn overal. Sterker nog, de wereld zit er vol mee – zo vol dat de Verenigde Staten de mierenhoofdstad van de wereld is geworden, volgens National Geographic. Deze kleine insectachtige wezentjes zijn de afgelopen decennia bijna elke hoek van onze huizen en tuinen binnengedrongen vanwege hun vermogen om te verkennen en te gedijen in een scala van omgevingen – van vochtige bossen tot dorre woestijnen tot vochtige steden. Als je een mierenprobleem hebt, kun je niet veel anders doen dan je best doen om hun toegangspunten tot een minimum te beperken en ervoor te zorgen dat ze geen gemakkelijke toegang hebben tot je voedselbronnen of nestelplaatsen. Dat gezegd hebbende, kunt u uzelf beschermen tegen mieren door deze eersteklas mierenpreventietips op te volgen:

Mieren bestrijden

Zet een val voor je naar bed gaat.

Als je een mier ziet terwijl je je klaarmaakt om naar bed te gaan, zet dan een val in de buurt. De mieren zullen aan het eind van de dag te uitgeput zijn om de val te onderzoeken, dus je zult er geen activiteit meer zien. Als je een paar mieren vangt voordat je gaat slapen en een val in de buurt zet, kun je ze allemaal vangen voordat ze doorhebben wat er gebeurt. Je kunt ook proberen een pot pindakaas buiten te zetten en deze om de paar dagen te vervangen door een nieuwe pot, totdat je een paar mieren in de val vangt. Je kunt ook proberen een paar druppels afwasmiddel neer te leggen.

Houd je huis droog en schoon.

Droog en maak je huis schoon. Een vochtige omgeving is de perfecte broedplaats voor mieren, dus als je merkt dat sommige van je mieren uit vochtige ruimtes komen, maak die ruimtes dan grondig schoon. Maak uw aanrechten, gootstenen, vloeren en apparatuur schoon. Was je kleverige spullen, zoals potten en pannen, in heet water om alle mieren te doden die er hun huis in hebben gemaakt. Maak ook uw ramen schoon, want mieren geven de voorkeur aan een droge, schone omgeving en ze klimmen graag.

Elimineer vochtigheid.

Vocht is het belangrijkste ingrediënt in het mierendieet en ze gedijen in gebieden die er veel van hebben. Om uw huis miervrij te houden, moet u proberen elke bron van vocht te elimineren, zoals lekken in leidingen, dakgoten of raambekleding, en eventuele plassen in huis. Maak uw aanrechten en vloeren vaak schoon en laat borden en pannen niet in het water staan. Ruim eventuele plassen op en probeer uw huis zo droog en schoon mogelijk te houden.

Laat geen eten staan.

Zelfs als je al je vuilnisbakken en etenswaren, zoals restjes in de kast, afsluit voor mieren, laat je nog steeds wat eten buiten staan. Doe alles wat je kunt om je eten afgesloten te houden van mieren, want als ze er eenmaal een luchtje van krijgen, gaan ze op jacht. Als je dan toch eten buiten moet laten staan, overweeg dan om het in een afgesloten bakje te bewaren. Als je het droog kan houden, zullen de mieren het moeilijk hebben om eraan te geraken. Als het iets is dat snel zal bederven, zoals melk, kan je het beter weggooien.

Gebruik residuele sprays en poeders.

Je zou kunnen proberen een aantal van deze residuele sprays of poeders te gebruiken in je mierenpreventie inspanningen. Deze producten doden mieren door hun lichaam te overspoelen met pesticiden, dus hoe meer, hoe beter – en de resultaten kunnen onmiddellijk zijn. Deze producten zijn gemakkelijk te gebruiken en zijn te vinden in de meeste supermarkten, bouwmarkten of online. Hier zijn er een paar om in de gaten te houden: – Knock Out S.W.A.T. Ant Control Spray: Deze spray doodt mieren en weert ze af door een sterke mierenwerende geur te creëren. De actieve ingrediënten zijn dimethoaat, fenitrozide, en gesynergiseerd met methylantranilaat. – Combat Max Mierendodende Spray: Dit product heeft een formule die mieren, bedwantsen, kakkerlakken en ander ongedierte doodt door een giftige omgeving te creëren. Het is gemaakt met ingrediënten die doden bij contact, zodat ze niet hoeven te kauwen op het gebied om naar het bloed in een mier te komen.

Laatste woorden.

We kunnen er niet omheen – mieren zijn overal om ons heen en ze zullen blijven komen, tenzij u enkele preventieve maatregelen neemt. Als u deze tips opvolgt en uw huis schoon en droog houdt, kunt u ze buiten houden. Mieren zijn een veelvoorkomend huishoudelijk probleem, maar ze zijn niet al te moeilijk weg te krijgen als je eenmaal weet hoe. Volg deze tips om een mierenplaag in uw huis te voorkomen.